بیوگرافی داکتر محمود ساحل پروانی

meow

الحاج داکتر محمود ساحل پروانی فرزند الحاج محمد محسن پروانی در سال ۱۳۶۸ ه ش در منطقه بنام علی مردان شهر کابل چشم به جهان گشود. آموزشات ابتدایی را در سن چهارسالگی از کودکستان آغاز و بعدا شامل مکتب گردید. در سن ده سالگی با فامیل راهی دیار غربت شدند. و تا صنف دهم در کشور پاکستان درس خواند. با سروسامان گرفتن اوضاع افغانستان و تاسیس حکومت جمهوری وی با اعضای خانواده اش دوباره به کشور برگشت. و مکتب را در لیسه ابوبکر صدیق به پایان رسانید. محمود ساحل بنابر شوق و عالقه ای که در کمپیوتر داشت. رشته دی ای تی را در یکی از دانشگاه های خصوصی آغاز نمود. و در این جریان زبان انگلیسی را نیز برای محصلین آن دانشگاه تدریس مینمود. و همزمان با این دو مصروفیت در بخش ادیولوژی گراف گوش و ساخت و ترمیم انواع آله های شنوایی دیجیتال و انالوگ تحت اثر یکی از استادان و داکتران مجرب بخش ادیولوژی کشور پاکستان که از جمله دوستان پدرش بود و هم منحیث مشاور در شرکت تولیدی و وارداتی محصوالت و سامان آالت طبی محسن مسعود فعالیت میکرد. آموزش میدید.

meow

بعد از فراغت از رشته دی ای تی از اینکه اعضای خانواده اش مصروف پیشبرد امور تجارتی بودند. نیاز دید تا تجارت را به شکل علمی آن بیآموزد. به همین دلیل اقتصاد را در یکی از دانشگاه های خصوصی آغاز کرد. وهم یک کلینیک در بخش شنوایی در یک قسمت از شرکت پدرش ایجاد نمود. و مریضان کم شنوا و ناشنوا را در آن جا تداویی می نمود. کم کم محمود در این بخش مهارت های خاص کسب کرده بود. و از این که این بخش مربوط یک داکتر میشد و باید به شکل علمی نیز اگاهی میداشت از همین لحاظ با توصیه پدرش وارد رشته طب در یکی از دانشگاه های خصوصی شد.

meow
meow
meow

وی بعد از اتمام رشته طب در شفاخانه سه صد بستر پولیس که مربوط وزارت داخله کشور میشد به حیث داکتر معالج شامل وظیفه گردید. و در آن جا نیز برای اولین بار بخش ادیولوژی را برای سربازان ایجاد نمود. چون سربازان ازینکه همیشه با اسلحه سروکار داشتند نسبت به دیگر افراد بیشتر به مشکل شنوایی مبتال میشدند. و این بزرگترین خدمت ایشان برای ملت و سربازان جامعه افغانستان محسوب میگردد.

meow
meow

داکتر محمود ساحل در طول عمر خویش به هدف خدمت به وطن و هموطنان خویش سعی و تالش های شبانه روزی انجام داده و از تمام توانایی های مادی و معنوی خویش در این راستا استفاده و جوانانی زیادی را کمک و حمایت نموده است. و بزرگترین هدف اش این است که دیگر هیچ افغانی بخاطر کم شنوایی و ناشنوایی به کشورهای همسایه که دایما هدف شان تجارت باالی ما و مریضان ما بوده سفر ننمایند و هزینه های گزاف را به خدمات ابتدایی شان نپردازند. که خوشبختانه با تیم کاری و داشتن نماینده گی ها در این بخش تا اندازه زیادی به این هدف خویش نزدیک شده. و اکنون تالش شان اینست که بتوانند مانند هر کشور پیشرفته دیگری که این بخش را بطور جداگانه در دانشگاه تدریس می نمایند را با ایجاد دیپارتمنت ادیولوژی در دانشگاه های دولتی و خصوصی تهیه کتب و تربیه کادر آموزشی بخش ادیولوژی ایجاد نماید. و سیستم این آموزشات که ترکیب از سه رشته کمپیوتر کاری خویش اخصا طیبه نوری ریسه ارتباطات شنوایی محسن و خود ایشان داکتر محمود ساحل ریس کلینیک های شنوایی محسن انجام و ادامه میدهند. به امید موفقیت های هر چی بیشتر خودشان و تیم کاری شان.ساینس انجنیری و طب میشود را راه اندازی نماید. و این تالش ها و پشتکار را به کمک تیم